TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

McLeod, Kenneth F.

Geboortedatum:
(Sanilac County, Michigan, Verenigde Staten)
Overlijdensdatum:
25 juni 1944 (Eiland Saipan, Marianen)
Begraven op:
National Memorial Cemetery of the Pacific
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Lieutenant Colonel Kenneth F. McLeod ligt begraven op de Amerikaanse Begraafplaats en Monument van de Stille Oceaan, Honolulu/Hawaï, Verenigde Staten. Perceel B, Rij 0, Graf 1172.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Lieutenant Colonel (Luitenant-kolonel)
Eenheid:
3rd Battalion, 6th Marine Regiment, 2nd Marine Division "The Silent Second", U.S. Marine Corps
Voor getoonde actie op 23 en 24 november 1943, op het eiland Betio van de atol Tarawa, Gilberteilanden.

Aanbeveling niet beschikbaar.
Silver Star Medal (SSM)
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Lieutenant Colonel (Luitenant-kolonel)
Eenheid:
3rd Battalion, 6th Marine Regiment, 2nd Marine Division "The Silent Second", U.S. Marine Corps
De President van de Verenigde Staten heeft het genoegen het Navy Cross postuum toe te kennen aan Kenneth F. McLeod (0-5112), Lieutenant Colonel, U.S. Marine Corps, wegens uitzonderlijke heldenmoed als Executive Officer van het Sixth Marines, Second Marine Division, in actie tegen vijandelijke Japanse troepen op Saipan in de Marianen op 25 juni 1944. Lt. Col. McLeod, een briljant en krachtig leider onder uitzonderlijk zware omstandigheden, stelde zich herhaaldelijk bloot aan striemend vijandelijk vuur van mitrailleurs en mortieren om ver voor onze frontlinies uit waarnemingen te doen van Japanse stellingen en verkreeg daardoor nauwkeurige en waardevolle inlichtingen die voor onze troepen essentieel waren voor verdere operaties tegen de vijand. Op 25 juni, in een vooruitgeschoven waarnemingspost die onder vijandelijk vuur lag trotseerde hij moedig de felle salvo’s om de activiteiten van zijn regiment doelmatiger te leiden maar raakte tijdens de harde strijd dodelijk gewond. Met zijn onverwoestbare vechtlust, zijn grote persoonlijke moed en vakkundigheid droeg Lt. Col. McLeod in hoge mate bij aan het succes van onze doorstoot naar de verovering van deze belangrijke Japanse versterking. Zijn bezielende leiding en moedige plichtsbesef gedurende de actie strekken Lt. Col. McLeod, zijn commando en de Amerikaanse Marine tot de hoogste eer. Hij offerde dapper zijn leven voor zijn land.

Postuum toegekend.
Navy Cross

Bronnen

Foto