TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Hall, Kenneth Charles

Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Lieutenant (Luitenant-ter-Zee 2e Klasse)
Eenheid:
1st Bombing Squadron (VB-1), U.S.S. Bennington (CV-20), 2nd Carrier Task Force, U.S. Navy
Toegekend op:
8 oktober 1945
Aanbeveling:
De President van de Verenigde Staten van Amerika heeft het genoegen een Navy Cross toe te kennen aan Lieutenant Kenneth Charles Hall, United States Naval Reserve, wegens uitzonderlijke heldenmoed tijdens operaties tegen de vijand, dienend als piloot van een Navy Dive Bomber en divisieleider van Bombing Squadron ONE (VB-1), aan boord van de U.S.S. BENNINGTON (CV-20), in actie tegen kapitale eenheden van de vijandelijke Japanse vloot op de marinebasis Kure in Japan op 24 juli 1945. Onder fel afweervuur van diverse schepen en strategisch geplaatste kustbatterijen waardoor zijn toestel beschadigd raakte, leidde Lt Hall moedig zijn divisie in een duikbomaanval op een ISE klasse oorlogsschip, plaatste diverse treffers en bracht zware schade toe aan het vijandelijke schip. Hoewel zijn eigen toestel beschadigd was, zette hij zijn aanval van lage hoogte door en slaagde erin een voltreffer op het vijandelijke schip te plaatsen. Met zijn vliegkunst en agressieve vechtlust droeg Lt Hall aanzienlijk bij aan het succes van een heldhaftig gevecht waarbij alle kapitale schepen van de Japanse vloot in de haven van Kure zonken of beschadigd werden.
Zijn plichtsbesef was in overeenstemming met de beste tradities van de Amerikaanse Marine.

Commander 2d Carrier Task Force Pacific: Serial 0203
Navy Cross
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Lieutenant (Luitenant-ter-Zee 2e Klasse)
Eenheid:
1st Bombing Squadron (VB-1), U.S.S. Bennington (CV-20), 2nd Carrier Task Force, U.S. Navy
Toegekend op:
9 oktober 1945
Navy Cross
Aanbeveling:
De President van de Verenigde Staten van Amerika heeft het genoegen een Gold Star in plaats van een tweede Navy Cross toe te kennen aan Lieutenant Kenneth Charles Hall, United States Naval Reserve wegens uitzonderlijke heldenmoed tijdens operaties tegen de vijand, dienend als piloot van een Navy Dive Bomber en divisieleider van Bombing Squadron ONE (VB-1), aan boord van de U.S.S. BENNINGTON (CV-20) in actie tegen kapitale eenheden van de vijandelijke Japanse vloot op de zwaar verdedigde marinebasis Kure in Japan op 28 juli 1945. Na een lange vlucht boven het eiland Shikoku en de sterk verdedigde wateren van de Binnenzee bracht Lt Hall kalm zijn vliegtuigen in positie voor een aanval op een vijandelijk slagschip en, hen aanvoerend in een duik naar geringe hoogte onder fel en nauwkeurig afweervuur van een tiental grote oorlogsbodems plaatste hij een voltreffer op het vijandelijke slagschip. Door zijn onwankelbare leiding en timing droeg hij rechtstreeks bij aan het succes van de andere toestellen van zijn sectie bij het plaatsen van meerdere treffers op het schip. Lt Hall’s grote vechtlust en plichtsbesef waren in overeenstemming met de beste tradities van de Amerikaanse Marine.

Commander 2d Carrier Task Force Pacific: Serial 02039
--
Tweede Navy Cross als Gold Star ontvangen

Bronnen