TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Fellows, John Benjamin (Jr.)

Geboortedatum:
16 februari 1910 (Fitchburg/Massachusetts, Verenigde Staten)
Overlijdensdatum:
30 maart 1974
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Lieutenant Commander (Luitenant-ter-Zee 1e Klasse)
Eenheid:
U.S.S. Gwin (DD-433), U.S. Navy
Toegekend op:
november 1943
Aanbeveling:
Wegens buitengewoon heldendom en opmerkelijke prestaties in het kader van zijn beroep van bevelvoerend officier van de destroyer U.S.S. Gwin (DD-433) tijdens een treffen met Japanse vlooteenheden bij het eiland Savo in de nacht van 14 op 15 november 1942. Lieutenant Commander Fellows leidde zijn schip met zoveel durf en vastberadenheid dat er aanzienlijke schade aan de vijand werd toegebracht. Ondanks het feit dat zijn schip maar gedeeltelijk operationeel was, bleef hij in actie en redde de volledige bemanning van een van onze eigen schepen. Zijn optreden paste binnen de hoogste tradities van de Amerikaanse Marine.

Bureau of Naval Personnel Information Bulletin No. 320
Navy Cross
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Lieutenant Commander (Luitenant-ter-Zee 1e Klasse)
Eenheid:
U.S.S. Gwin (DD-433), U.S. Navy
Aanbeveling:
Wegens opvallende dapperheid en onverschrokkenheid in het kader van zijn beroep van bevelvoerend officier van de U.S.S. Gwin (DD-433) in de nacht van 4 op 5 juli 1943, toen zijn schip de landing ondersteunde van Mariniers en troepen van de landmacht op Rice Anchorage in de Golf van Kula en in de nacht van 12 op 13 juli toen de Gwin deelnam aan de nachtelijke actie tegen de vijand bij het eiland Kolombangara op de Britse Solomoneilanden. Zijn optreden paste binnen de hoogste tradities van de Amerikaanse Marine.
Silver Star Medal (SSM)

Bronnen