TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Corsi, Albert Joseph

Geboortedatum:
12 mei 1911
Overlijdensdatum:
5 mei 1955
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Albert J. Corsi werd op 12 mei 1911 geboren en volgde zijn opleiding aan de Morton High School en het Earlham Collge.

In 1941 ging hij werken als Manager bij het Employment Office in Morton Center en ging in september 1942 in dienst bij de U.S. Navy. Hij kwam in actie tijdens de invasies van Noord-Afrika, Bizerte, Salerno, Anzio en Normandië. Tijdens de landingen in Normandië voerde hij het bevel over een landingsschip dat werd geraakt tijdens een luchtbombardement op 10 juni 1944 en zonk. Albert Corsi raakte hierbij zwaar gewond en moest 14 maanden in ziekenhuizen verblijven.
Hij werd eervol ontslagen met de rang van Lieutenant Commander.

In juli 1949 opende hij zijn Corsi Printing Company.
Albert J. Corsi overleed op 5 mei 1955 aan een hartaanval.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Lieutenant Commander (Luitenant-ter-Zee 1e Klasse)
Eenheid:
U.S.S. (LCI(L)-219), U.S. Navy
Toegekend op:
27 juni 1946
Aanbeveling:
Wegens uitzonderlijk heldendom en opmerkelijke dienstuitoefening in het kader van zijn functie als bevelvoerend officier van de U.S.S. Landing Craft Infantry TWO HUNDRED NINETEEN (LCI-219) tijdens operaties tegen de vijand voor de kust van Normandië in Frankrijk op 11 juni 1944. Toen zijn schip doorzeefd werd door de explosie van een bom haalde Lieutenant Commander Corsi de gewonde leden van zijn bemanning bijeen en ondanks ernstige verwondingen door scherven aan zijn hoofd, nek en been probeerde hij met behulp van een onderzeebootjager zijn schip op het strand te zetten. Hij bestreed de branden in zijn schip en hielp bij het afvoeren van de gewonden totdat het duidelijk werd dat de LCI zou omslaan en zinken, Hij gaf zijn mannen bevel het schip te verlaten en nadat iedereen van boord was verliet hij het zinkende schip en bezweek kort daarna aan zijn ernstige verwondingen. Met zijn moed, zijn leiding en zijn dappere plichtsbesef hield Lt. Cmdr. Corsi de beste tradities van de Amerikaanse Marine hoog.

Ten tijde van de actie had hij de rang van Lieutenant.
General Orders: Authority: Board of Awards: Serial 1779 (June 27, 1946).
Navy Cross
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)

Ontvangen met vijf campagnesterren.
European-African-Middle Eastern Campaign Medal

Bronnen

  • - Sterner C.D., Recipients of The Navy Cross, 1916 - Present
    - Find a Grave

Foto