TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Buracker, William Houck

Geboortedatum:
25 juli 1897 (Luray/Virginia, Verenigde Staten)
Overlijdensdatum:
6 maart 1977
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Eenheid:
Aircraft carrier U.S.S. Enterprise (CV-6)
Silver Star Medal (SSM)
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Captain (Kapitein-ter-Zee)
Eenheid:
Light Aircraft Carrier U.S.S. Princeton (CVL-23)
De President van de Verenigde Staten heeft het genoegen het Navy Cross toe te kennen aan William Houck Buracker (0-55970), Captain, U.S. Navy, wegens uitzonderlijke heldenmoed en opmerkelijke dienstverlening in het kader van zijn beroep van bevelvoerend officier van de lichte carrier U.S.S. Princeton (CVL-23) tijdens operaties in de westelijke Pacific in de maanden september en oktober 1944. Met zijn dappere en bezielende leiding over zijn carrier en zijn Air Group droeg Captain Buracker direct bij aan het vernietigen van een groot deel van de vijandelijke marine-eenheden en vliegtuigen. Toen zijn eigen schip zware averij opliep door veel sterkere vijandelijke troepen deed hij met volledige minachting voor eigen veiligheid heldhaftige en vastberaden pogingen haar te redden, zelfs na drie zware explosies en hij zette zijn pogingen voort totdat de tactische situatie vereiste dat ze door eigen vuur tot zinken moest worden gebracht. Het optreden van Captain Buracker gedurende deze hele actie strekt hem to grote eer en paste binnen de hoogste tradities van de Amerikaanse Marine.

Commander, 2d Carrier Task Force, Pacific: Serial 0427 (16 december 1944).
Navy Cross
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Captain (Kapitein-ter-Zee)
Eenheid:
Commanding Officer of the Light Aircraft Carrier U.S.S. Princeton (CVL-23)
Purple Heart

Bronnen

  • - Recipients of The Navy Cross, 1916 - Present, by C. Douglas Sterner
    - Breuer, W.B., Retaking the Philippines - America's Return to Corregidor and Bataan: October 1944-March 1945, St. Martin’s Press, New York, U.S.A., 1986
    - uboat.net
    - Homeofheroes.com
    - dive-bombers.co.uk

Foto