Fedor von Bock werd geboren op 3 december 1880 in Kustrin en was de zoon van een legerofficier. In 1898 had Von Bock zijn officiersopleiding voltooid, hij werd luitenant. In 1910 begon hij aan een opleiding om toe te treden tot de generale staf, waarin hij in 1912 als kapitein werd opgenomen. Een jaar later trad Von Bock toe tot de Generale Staf van het Gardekorps waarmee hij in 1914 ook begon aan de Eerste Wereldoorlog. Tijdens de Eerste Wereldoorlog heeft hij zowel aan het Oostfront als aan het Westfront gevochten. In april 1918 kreeg hij de zeer hoge onderscheiding, de Pour le Mérite toegekend.
Toen Hitler aan de macht kwam, stelde hij zich neutraal op ten opzichte van de Nazi’s. In 1936 trouwde Fedor von Bock met Wilhelmine von der Osten. In 1938 werd hij bevorderd tot kolonel-generaal en tijdens de Duitse overname van het Sudetenland, was hij gezaghebbende. Op 1 november 1938 kreeg hij het bevel over Heeresgruppe 1 (Legergroep) in Berlijn. Von Bock was betrokken bij de inval in Polen en ontving aan het einde van de Poolse campagne het Ridderkruis.
Tijdens de inval in Frankrijk en de Lage Landen in mei en juni 1940, was Fedor von Bock bevelhebber van Heersgruppe B. Op 22 juni 1941 begon operatie Barbarossa, de Duitse inval in Rusland. Von Bock kreeg de leiding over Heeresgruppe Mitte (Legergroep Midden). Hitler en Von Bock lagen echter spoedig met elkaar overhoop over de militaire strategie in Rusland. In oktober 1941 kreeg hij opdracht Moskou in te nemen maar Operatie Typhoon faalde. Vanwege de grote verliezen tijdens Operatie Typhoon stelde Von Bock voor de troepen terug te trekken en onderging daarmee het zelfde lot als bijna 40 andere generaals die door Hitler ontslagen waren wegens lafheid. Enkele weken later, na de plotselinge dood van Veldmaarschalk Walter von Reichenau, de commandant van Legergroep Zuid, werd Von Bock weer teruggeroepen en benoemd tot Von Reichenau's opvolger. In de zomer van 1942 kwam hij weer in aanvaring met Hitler, en hij werd naar de reserve overgeplaatst. Von Bock zat de laatste oorlogsjaren rustig uit in Beieren. Na de dood van Hitler bood hij zijn diensten aan de nieuwe regering onder Dönitz in Flensburg aan. Op 3 mei 1945 werd Von Bock in zijn auto aangevallen door jachtbommenwerpers van de RAF toen hij op weg was naar Flensburg in Schleeswijk-Holstein. Fedor von Bock raakte dodelijk gewond en stierf een dag later.
Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!