TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Bates, William Dale

Geboortedatum:
13 februari 1924 (Cookshire/Quebec, Canada)
Overlijdensdatum:
30 juli 1945 (Apeldoorn/Gelderland, Nederland)
Begraven op:
Canadese Oorlogsbegraafplaats Groesbeek
Vak: III. Rij: E. Graf: 13.
Dienstnummer:
E/101274
Nationaliteit:
Canadese

Biografie

Private
Calgary Highlanders, R.C.I.C.

Op zaterdag 28 juli 1945 vertrokken vijfentwintig jongemannen van compagnie “A” voor een georganiseerde tocht naar Apeldoorn. Rond twee uur ontmoette William twee van zijn kameraden in de Stationsstraat. De twee jongens hadden net een fles sterke drank (cognac) gekocht van een Nederlander. Dit ondanks de strenge waarschuwingen van de legerleiding om geen illegale drank te kopen. De jongens genoten van een avondje dansen in de Canada Club in Apeldoorn en keerden rond 22:30 uur terug naar het kamp, ??waar ze de fles cognac leegdronken. Deze fles was niet de enige illegale drank die dat weekend in Apeldoorn werd verkocht. Op zaterdag werden nog eens drie flessen gekocht door Canadese soldaten voor 500 sigaretten. Het is onduidelijk of William een ??van die kopers was.
Helaas is echter duidelijk geworden dat de drank William fataal werd. Op maandag 30 juli werd hij door een van zijn kameraden in zijn tent aangetroffen, ellendig en zich erg onwel voelend. Er werd onmiddellijk medische hulp ingeroepen en tien minuten later werd William met een jeep naar een EHBO-post gebracht. Helaas kon niemand hem meer helpen. Volgens het autopsierapport stierf William Bates op 21-jarige leeftijd aan alcoholvergiftiging.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Bronnen

Foto