TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Andrew, Gordon Eugene

Geboortedatum:
27 mei 1925 (Swift Current/Saskatchewan, Canada)
Overlijdensdatum:
27 februari 1945 (Uedem/Noordrijn-Westfalen, Duitsland)
Begraven op:
Canadese Oorlogsbegraafplaats Groesbeek
Vak: VII. Rij: D. Graf: 11.
Dienstnummer:
K/1947
Nationaliteit:
Canadese

Biografie

Lance Corporal
Calgary Highlanders, R.C.I.C.

Het Hochwaldbos, een dicht bos, met op sommige plekken een zicht van slechts een paar meter, waardoor het risico op een hinderlaag toenam. Dit was het begin van Operatie Blockbuster. Het doel van de Calgary Highlanders was om de westkant van de noordelijke rand van het bos te bezetten.
Het regiment vertrekt iets na middernacht, op 27 februari. De lucht was bewolkt en bood geen maanlicht om hen te helpen de weg te wijzen. De boerderijen die ze onderweg passeerden, leken allemaal verlaten.
Pas bij zonsopgang stuitten ze op Duitse tegenstand; toch wisten ze hun doel te bereiken, worstelend door modder en sneeuw. Uiteindelijk kregen ze om half elf 's avonds een zeer welkome warme maaltijd. Die dag in het Hochwald werden 200 Duitse soldaten gevangengenomen en sneuvelden twaalf Calgary Highlanders in gevechten. Een van hen was Gordon Eugene Andrew, pas negentien jaar oud.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Bronnen

Foto