TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Foster, Erle Milton

Geboortedatum:
24 december 1921 (Abilene/Alberta, Canada)
Overlijdensdatum:
9 september 1944 (Moerbrugge/West-Vlaanderen, België)
Begraven op:
Canadese Oorlogsbegraafplaats Adegem
Vak: 4. Rij: E. Graf: 12.
Dienstnummer:
M/35657
Nationaliteit:
Canadese (1931-heden, Constitutionele Monarchie)

Biografie

Erle werd op 24 december 1921 geboren in Abilene, Alberta als zoon van Corporal Clarke Collins Foster (Engels), RCEME Workshop, Prince George, British Columbia en Sadie Marie Foster (Ierse) uit Wainwright, Alberta. Zij waren op 11 april 1922 getrouwd in Edmonton.

Hij was de broer van Norman C. en Frances E. Foster.

Hij was baanwachter bij de RCN en lid van de United Church.

Zijn hobby’s waren een beetje radio, redelijk geweerschieten en soms jagen.

Hij nam op 9 juni 1941 dienst in Edmonton en hij ging vervolgens op 1 september 1942 overzees naar het VK. Hij ging daarna op 22 juli 1944 naar Frankrijk.

Erle sneuvelde op zaterdag 9 september 1944 op de leeftijd van 22 jr. tijdens de veldslag om Moerbrugge in België. Hij werd daarna tijdelijk begraven in een park in Loppem tezamen met de gesneuvelde Sergeant Eric A. Holton voordat zij beiden op 5 juni 1945 werden herbegraven in Adegem.

Op zijn grafsteen: IN LOVING AND HONORED MEMORY OF OUR BELOVED SON AND BROTHER

De Nationale Strijdersbond België Sector Loppem (bij Zedelgem, België) heeft een herdenkingsteen opgericht ter nagedachtenis aan Erle Foster en de gesneuvelde Sergeant Eric A. Holton van the Royal Canadian Artillery. Het monument werd op 15 juni 2002 onthuld tijdens een speciale herdenkingsplechtigheid.

Hij diende bij het 29th Armd. Reconnaissance Regt. of the South Alberta Regiment.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Bronnen