TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Tweede editie Remember September krant

Burgers in oorlogstijd. Dat is het centrale thema van de tweede editie van de special Remember September. Deze krant verschijnt, na de succesvolle eerste editie in 2017, aan de vooravond van de herdenkingsmaand september. De special biedt ook een vooruitblik naar 2019. Dan is het exact 75 jaar geleden dat enkele ingrijpende gebeurtenissen in de Tweede Wereldoorlog plaatshadden. Zoals het bombardement op Nijmegen op 22 februari 1944 en de operatie Market Garden in september van dat jaar.

De special Remember September is een uitgave van het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945, in een gezamenlijk initiatief met de stichting Groesbeek Airborne Vrienden. Het komt voort uit de samenwerking tussen organisaties, musea en gemeenten in de regio Nijmegen, die zich sterk maken om de herinnering aan de Tweede Wereldoorlog levend te houden.

In Remember September komen ooggetuigen uit de jaren 1944/1945 aan het woord en wordt geschreven over enkele mensen uit het verzet. De plannen voor het nieuwe Informatiecentrum WOII in Nijmegen en het Bevrijdingsmuseum in Groesbeek worden toegelicht. Diverse musea, organisaties en plaatsen die herinneren aan de oorlogstijd in de regio Nijmegen en de Betuwe komen aan bod, net als het herdenkingsprogramma van de komende septembermaand. Ook worden enkele grensoverschrijdende initiatieven beschreven, zoals een kaart van het Nederlands/Duitse grensgebied en een kunstroute.

De special wordt van 27 augustus tot 2 september huis-aan-huis verspreid in de gemeenten Nijmegen, Berg en Dal, Heumen, Mook en Middelaar, Beuningen, Wijchen, Druten, Overbetuwe en Lingewaard. De krant zal tevens worden verspreid onder de VVV’s in voornoemde gemeentes en komen te liggen bij de toeristenbureaus in de naburige Duitse gemeenten Kranenburg en Kleve. De totale oplage is 185.000. De Remember September krant is bovendien als pdf te lezen op de Facebookpagina: www.facebook.com/rememberseptemberwo2.

Gebruikte bron(nen)

  • Bron: Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945
  • Gepubliceerd op: 28-08-2018 18:48:47