TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Amerikaanse gastspreker bij Luchtoorlog- en Verzetsmuseum CRASH '40-'45

Aalsmeerderbrug - Het CRASH Luchtoorlog -en Verzetsmuseum '40-'45 organiseert in het winterseizoen diverse lezingen. Zaterdag 24 oktober markeert een unieke gebeurtenis in deze reeks want dan ontvangen wij de Amerikaanse gastspreker Jennifer Holik. Ze geniet internationale bekendheid door haar onderzoek aangaande de Tweede Wereldoorlog, naar militaire, historische en genealogische achtergronden.

Tijdens haar bezoek aan Europa geeft ze lezingen waarbij ze het CRASH museum als eerste aandoet. Deze Engelstalige lezing is door bezoekers van het museum bij te wonen. Naast het geven van lezingen schrijft ze boeken met als onderwerp de Amerikaanse soldaten die vochten in Europa om mee te helpen de bezette gebieden te bevrijden van de Nazi’s. Hierbij vertelt ze ook hoe en waar mensen informatie kunnen krijgen over omgekomen, vermiste of krijgsgevangen leger- en luchtmachtpersoneel. Daarnaast maakt Jennifer deel uit van het World War Two History Network, waar zij assistentie verleent aan de groep genealogie.

Tijdens haar lezing presenteert ze de nieuwe website ‘World War II Research and Writing Center’, die op deze dag voor het eerst online gaat.

Na haar lezing zal het mogelijk zijn om boeken door haar geschreven te laten signeren.
Deze zijn voor belangstellenden bij de grote webwinkels te verkrijgen of via haar website www.jenniferholik.com waar links staan vermeld.

De lezing (Engelstalig) begint om 13.00 uur. De plaatsen zijn beperkt en vol is vol! Het museum is gevestigd in het Fort bij Aalsmeer aan de Aalsmeerderdijk 460 in Aalsmeerderbrug.

Gebruikte bron(nen)