Ardennen Poteau '44 Museum gesloten

  Sommige zaken voel je op een gegeven moment aankomen maar toch wil het wel eens snel gaan. Wij kregen helaas via verschillende bronnen te horen dat het museum Ardennen Poteau '44 Museum gesloten is en niet meer terugkomt. De laatste jaren zijn er in de Ardennen een aantal musea bijgekomen, maar Poteau was een tiental jaar geleden hťt museum om te bezoeken. Op een unieke locatie met een mooie verzameling voertuigen, waar nog mee rondgereden werd ook. Helaas verdween er de afgelopen jaren steeds meer uit het museum en is het doek nu definitief gevallen.

  Iedereen kent de hiernaast geplaatste foto wel, hij is genomen niet ver van de plek waar het museum gevestigd was. Met een (na-oorlogse) halftrack kon je in het verleden een ritje maken naar de daadwerkelijke plek en kreeg je aldaar uitleg over wat er allemaal op de weg gebeurd was.

  Door financiŽle moeilijkheden was het museum in de latere jaren helaas genoodzaakt om de halftracks, een Sherman-tank en een SU100 te verkopen. Er werd wel verbouwd en opnieuw ingericht met de voertuigen die overwaren. Veel was dat echter niet meer. Daar kwam vervolgens een inbraak overheen waardoor nog meer verdween.

  Het blijft zonde dat het zo heeft moeten aflopen met dit museum op een unieke plek. Wat er precies met de collectie is gebeurd die nog over was is ons op dit moment (nog) niet bekend. De geruchten gaan dat het naar Nederland is verkocht. Mocht iemand daar meer over weten dan horen we dat graag via het contactformulier. Op de plek zelf komt een bio-winkel.

  We kunnen slechts afsluiten met een aantal foto's uit de oude doos...
  Gebruikte bron(nen)

  • Bron: STIWOT
  • Gepubliceerd op: 11-04-2014 21:18:05