TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

WO2 Veteraan vertelt

Op zondag 17 februari kunt u om 14.30 uur in het Oorlogsmuseum Overloon komen luisteren naar het verhaal van Henk van Straten.

Zoals hij zelf zegt: "Verwacht geen verhaal over moedige daden en verzet. Ik ben geen held en ik draag geen rits medailles. Ik kom enkel en alleen om MIJN verhaal te vertellen. Het is het verhaal van een gewone man tijdens de oorlog en bezetting. Een spannend verhaal, een verhaal over liefde, ontroering, angst en vreugde."

De heer Van Straten vertelt zijn ervaringen met enige regelmaat aan schoolklassen bij ons en kan dan rekenen op grote belangstelling, inderdaad zelfs van schoolklassen waarbij de gemiddelde leeftijd dus bijna 80 jaar (!) lager is.

De lezing is gratis toegankelijk. Er zijn 200 plaatsen beschikbaar. Helaas geldt vol=vol en reserveren is niet mogelijk. De lezing zal ongeveer een uur duren. Wij nodigen u van harte uit om hierbij aanwezig te zijn.

Gebruikte bron(nen)