TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Fotoreportage herdenking monument Glider pilots Wolfheze

Ongeveer de helft van de militairen van de Britse 1st Airborne DIvision die in de Slag om Arnhem vochten, waren para's. De overige mannen kwamen per zweefvliegtuig. Deze zweefvliegtuigen werden bestuurd door Glider Pilots. DIt waren goed getrainde militairen die na de landing meevochten, o.a. bij het verdedigen van de perimeter in Oosterbeek. De Glider Pilots van de Slag om Arnhem hebben zware verliezen geleden. Het was daarom goed dat er in 2019 bij het Glider Landmark te Wolfheze een monument voor hun regiment werd onthuld. Op vrijdag 20 september 2024 werd hier een herdenking gehouden.

Naast officiële genodigden en nabestaanden van van Glider Pilots, was Arnhem veteraan Geoff Roberts van het 7th Battalion KOSB bij de plechtigheid aanwezig. Van de zes veteranen van de Slag om Arnhem die nog in leven zijn, was hi de enige die dit jaar naar de herdenkingen kon komen.

Gebruikte bron(nen)

  • Bron: TracesOfWar/Arjan Vrieze
  • Gepubliceerd op: 01-10-2024 13:12:22