TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Fotoreportage onthulling plaquette Albert Willingham

Op 20 september 2024 is bij het huis aan Annastraat 2 in Oosterbeek een plaquette onthuld ter nagedachtenis aan soldaat Albert Willingham. Op 20 en 21 september 1944 was in dit huis het hoofdkwartier van het 10e bataljon van het Parachute Regiment dat dit deel van de Oosterbeekse perimeter verdedigde. In de kelder schuilden burgers en militairen. Toen een Duitse militair een handgranaat in de kelder gooide, heeft soldaat Albert Willingham de burgers beschermd door hen af te schermen door voor de handgranaat te gaan staan. Albert kwam hierbij om en is kort daarna begraven in de tuin van dit huis, Na de oorlog is hij herbegraven op de Airborne begraafplaats in Oosterbeek.

De plaquette is onthuld in het bijzijn van Robert Voskuil. Zijn moeder schuilde in de kelder tijdens deze tragische gebeurtenissen. Verder waren nabestaanden van Albert Willingham aanwezig.

Gebruikte bron(nen)

  • Bron: TracesOfWar/Arjan en Liesbeth Vrieze
  • Gepubliceerd op: 25-09-2024 10:57:47