TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Aankondiging 40-45 Toen & Nu nummer 198

Eén dezer dagen verschijnt het septembernummer van het militair-historische tijdschrift ’40-’45 Toen & Nu. Bij de abonnees kan het elk moment op de mat vallen en vanaf woensdag 18 september ligt het tijdschrift ook in de kiosk en de boekhandel.

Het hoofdartikel (eigenlijk zijn het er twee) gaat over Private Albert Willingham. Hij was een Britse parachutist die op 21 september 1944 in Oosterbeek het leven van een aantal burgers redde en daarbij zelf omkwam.

Het volgende stuk toont en beschrijft een selectie van de vele anti-Japanse propagandaposters die tijdens de Tweede Wereldoorlog in de Verenigde Staten werden gemaakt.

Het nummer wordt besloten met een bijzondere primeur: in deze uitgave stelt ’40-’45 Toen & Nu namelijk het paspoort van Anton Mussert uit 1941 voor, dat sinds de oorlog verdwenen was en kortgeleden in handen van een particuliere verzamelaar kwam.

Gebruikte bron(nen)