TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Bezoek het jaarlijkse WW2 Event van Museum Bevrijdende Vleugels

Op 14 en 15 september is er veel te beleven voor jong en oud in Museum Bevrijdende Vleugels te Best. Er zijn onder andere veel kinderactiviteiten over het gehele park. Ook kun je veel mooie en bijzondere WO2-voertuigen bewonderen en zelfs een rondje meerijden. Op het park is ook een militariamarkt te vinden. Hier vind je jouw originele WO2-spullen, bijzondere objecten en nog veel meer.

Foto: Museum Bevrijdende Vleugels


Op beide dagen zullen er verschillende re-enactors dit weekend uitbeeldingen, displays, en demonstraties verzorgen! Je komt de bataljons op verschillende plekken tijdens je bezoek tegen. Tijdens dit event worden ook veel meer wapens getoond dan die in het museum liggen. Ook worden er nog andere items tentoongesteld uit de verborgen collectie. Verder laat het museum zijn collectie aan bodemvondsten zien.

Er zijn diverse radiografische bestuurbare voortuigen en tanks aanwezig om van dichtbij de bewonderen en wellicht zelfs te besturen. In de hal van Historama Wereld ontmoet je verschillende veteranen die zich helemaal gestort hebben op modelbouw. Voor de kinderen is er zelfs een bouwtafel waar ze zelf aan de slag kunnen.

Kortom een weekend vol unieke belevingen. Meer informatie, tickets en het volledige programma vind je op de website.

Gebruikte bron(nen)