TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

World War II Tank Spotter's Guide

Titel:World War II Tank Spotter's Guide
Schrijver:McNab, Chris
Uitgever:Osprey Publishing
Uitgebracht:2024
Pagina's:128
Taal:Engels
ISBN:9781472866783
Omschrijving:

Dit boekje geeft een beknopt overzicht van de belangrijkste tanks die tijdens de Tweede Wereldoorlog ingezet werden. Tanks van Frankrijk, Duitsland, Italië, Japan, Polen, de Sovjet-Unie, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten komen daarbij aan bod. Het boekje is vooral geschikt voor mensen die nog niet zo bekend zijn met de materie en die een overzicht willen hebben van de technische gegevens en de inzet van de belangrijkste tanks.

De 128 pagina's tellende publicatie geeft de belangrijkste details van de besproken tanks weer waarbij kleurenafbeeldingen gebruikt worden om de profielen van de tanks weer te geven. Bij de technische informatie worden slechts de belangrijkste gegevens vermeld. Hier is geen sprake van uitgebreide informatie wat betreft de munitiesoorten, interne technische onderdelen of andere details. De technische gegevens in het boek zijn niet altijd correct. Zo staat op pagina 43 dat de Jagdpanther 25.5 ton weegt in plaats van 46 ton. De meeste gegevens zijn echter correct. In het boekje is geen ruimte voor experimentele voertuigen of prototypes.

Een uitgebreide recensie van het boekje is niet nodig. De publicatie is zoals gezegd een samenvatting en tracht een beknopt overzicht te geven van de belangrijkste tanks in de Tweede Wereldoorlog. De informatie is vooral bedoeld voor mensen die nog niet veel van tanks of militair-technische aspecten van de Tweede Wereldoorlog weten. De vele kleurenafbeeldingen en prettig leesbare teksten zorgen ervoor dat het boekje voor een breed publiek toegankelijk is.

Minpunten van het boekje zijn het gebrek aan diepgang wat betreft de inzet van tanks en technische informatie, het ontbreken van foto's en het ontbreken van een bronnenlijst. Echter, het gaat hier om een 'pocket guide' zoals op de achterkant van het boekje te lezen is. Uitgebreide informatie is dus niet aanwezig. Het ontbreken van een bronnenlijst zorgt er echter voor dat lezers de gepresenteerde informatie niet kunnen controleren of terugvinden. Dat is wel een groot minpunt.

Beoordeling: Redelijk

Informatie

Artikel door:
Ruben Krutzen
Geplaatst op:
18-08-2024
Feedback?
Stuur het in!

Afbeeldingen