TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Oorlog in Arcadië 1940-1945

Titel:
Oorlog in Arcadië 1940-1945
Subtitel:
Nederlandse kastelen en landgoederen in de Tweede Wereldoorlog
ISBN13:
9789462586345
Schrijvers:
Storms-Smeets, Elyze e.a.
Aantal pagina's:
416
Uitgever:
Wbooks
Beschrijving:

Gerelateerd nieuws

Buitenverblijven als microkosmossen in bezettingstijd

24jul

Buitenverblijven als microkosmossen in bezettingstijd

‘Oorlog in Arcadië’, uitgebracht door WBooks, vertelt over Nederlandse kastelen en landgoederen in en rond de Tweede Wereldoorlog. Nederlandse, Duitse en geallieerde legers gebruikten kastelen en landhuizen onder andere als militaire hoofdkwartieren, ziekenhuizen en barakken. Soms lagen de landgoederen in de frontlinie en speelden zij maandenlang een militaire rol, zoals bij de Slag om Arnhem en Operation Nutcracker. De strijd zorgde voor beschadiging en soms vernietiging van het gebouwde en landschappelijke erfgoed. Het rijk geïllustreerde publieksboek, dat onderdeel is van een breder onderzoek, verscheen onder redactie van historisch geograaf en landschapshistoricus Elyze Storms-Smeets en kunsthistoricus Nick van den Berg, beiden werkzaam voor het Gelders Genootschap. We stelden hen via e-mail enkele vragen over hun onderzoek en het boek.

Lees meer

Fotoreportage Slotbijeenkomst Oorlog in Arcadië

3jul

Fotoreportage Slotbijeenkomst Oorlog in Arcadië

Het Gelders Genootschap en de Nederlandse Kastelenstichting hebben samen gewerkt aan een landelijk onderzoek naar kastelen en landgoederen in de Tweede Wereldoorlog. Dit heeft geleid tot een mooi nieuw boek: Oorlog in Arcadië 1940 - 1945. Op woensdag 3 juli was de slotbijeenkomst in de Concertzaal in Oosterbeek.

Lees meer