TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Personnic, Le, André

Geboortedatum:
21 oktober 1913
Dienstnummer:
329601
Nationaliteit:
Franse (1870-heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Lieutenant (1e Luitenant)
Eenheid:
F Section, Special Operations Executive (SOE), British Government
Toegekend op:
15 november 1945
Aanbeveling:
Deze officier werkte gedurende heel 1944 samen met een Britse organisator in westelijk Normandië. Hij speelde een grote rol bij de werving en training van sabotage groepen en bij de ontvangst en distributie van wapens en materiaal.
Vanaf D-Day trad hij op als ondercommandnat van het netwerk en in deze hoedanigheid deed hij het gevaarlijkste verbindingswerk en stelde zich voortdurend bloot aan gevaar om de veiligheid van zijn chef te verzekeren.
Hoewel zijn werk voornamelijk van bestuurlijke aard was, nam Lt. Le Personnic deel aan een aantal acties tegen de vijand en bij elke gelegenheid toonde hij initiatief en voorbeeldige moed. Zelf leidde hij in het departement Ille et Vilaine sabotageacties tegen vijandelijk spoorwegverkeer zowel voor als na D-Day.
Wegens zijn toegewijde werk en zijn moed tegenover de vijand, wordt geadviseerd deze officier te benoemen tot lid in de Order of the British Empire (Military Division).
Getekend: Colin Gubbins, Major-General. 25.8.45.
Member of the Order of the British Empire (MBE)
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Capitaine (Kapitein)
Toegekend op:
31 maart 1947
Médaille de la Résistance Française

Bronnen

Foto