Over TracesOfWar.com

Op initiatief van STIWOT werd op 1 oktober 2002 TracesOfWar.com gelanceerd om aan de grote vraag naar informatie over aan de Tweede Wereldoorlog gerelateerde musea en bezienswaardigheden te kunnen voldoen. Met behulp van vrijwilligers en bezoekers heeft TracesOfWar.com zich in de daarop volgende jaren ontwikkeld tot een van de belangrijkste bronnen op internet als het gaat om Tweede Wereldoorlog gerelateerde musea, monumenten, begraafplaatsen en andere bezienswaardigheden in Europa en daarbuiten.

Welk gebied bestrijkt TracesOfWar.com?

In het begin van TracesOfWar.com concentreerde de website zich voornamelijk op de Benelux en NormandiŽ (Frankrijk) Gaandeweg zijn deze gebieden goed ingevuld, ook al zijn ze nog niet compleet. Door de grote vraag naar gelijksoortige informatie over de gebieden buiten de Benelux en NormandiŽ is in juni 2004 ook Duitsland toegevoegd aan het systeem. In de daarop volgende periode volgden de landen Groot-BrittanniŽ, ItaliŽ en geheel Frankrijk.
Vanaf zomer 2008 bestrijkt TracesOfWar.com geheel Europa en worden geleidelijk niet-Europese landen toegevoegd. Bij niet-Europese landen worden enkel de meest belangrijke bezienswaardigheden toegevoegd.

Wat staat er op TracesOfWar.com?

TracesOfWar.com probeert zoveel mogelijk onafhankelijke informatie te geven van aan de Tweede Wereldoorlog gerelateerde bezienswaardigheden. Om de bezoekers een duidelijk beeld te geven van de bezienswaardigheden, zijn veel van deze locaties voorzien van fotoís.
Bij iedere bezienswaardigheid kunnen reacties van bezoekers worden geplaatst en kan de exacte locatie van de bezienswaardigheid worden opgevraagd met behulp van Google Maps.
Indien u aanvullingen heeft of een vermelding op de website mist, dan zouden wij dit graag van u vernemen via het contactformulier.

Verdere informatie

Verdere informatie aangaande copyright, privacyverklaring en disclaimer kunnen op de betreffende pagina worden gevonden.

Contactgegevens

Meer

Social Media