Specials

  • Artikel door Wesley Dankers
  • Geplaatst op 6 november 2013

Montgomery, Bernard


  • Artikel door Kaj Metz
  • Geplaatst op 6 februari 2014

Slag om de Dukla-pas


  • Artikel door Jeroen Koppes
  • Geplaatst op 7 juli 2018

Slag om Sluis 11


  • Artikel door Wijnand de Gelder
  • Geplaatst op 31 augustus 2019

Lokerman


  • Artikel door Kevin Prenger
  • Geplaatst op 10 mei 2007

Massamoord in Babi Jar


Laatste nieuws

21sep

Bewondering voor de moed en morele standvastigheid van een Limburgse verzetsman

Jo Lokerman (1901-1945) is een relatief onbekende Limburgse verzetsman. Zijn biografie werd geschreven door Marie-Cťcile van Hintum en in april 2019 gepubliceerd. We stelden haar enkele vragen over haar onderzoek en boek.

Lees meer

19sep

Onthulling monument David Lord VC

Op donderdag 19 september is bij Wolfheze een monument onthuld voor de RAF Dakota vlieger David Lord. Hij kreeg posthuum een Victoriakruis voor zijn heldhaftige poging om zijn bevoorandingsvlucht 75 jaar eerder te voltooien ondanks dat zijn vliegtuig in brand stond.

Lees meer

19sep

Onthulling plaquette Hendrika van der Vlist

Op donderdag 19 september 2019 is aan de gevel van Restaurant Schoonoord te Oosterbeek een plaquette onthuld voor Hendrika van der Vlist. Tijdens de Slag om Arnhem woonde zij bij haar ouders in Hotel Schoonoord in Oosterbeek. Het hotel kwam in de frontlinie te liggen en werd door de Britten in gebruik genomen als noodhospitaal. Samen met andere vrijwilligers helpt Hendrika honderden gewonde Britse, Poolse en Duitse soldaten. Initiatiefnemers voor de plaquette zijn Michiel ter Horst en Sophie Lambrechtsen, kinderen van Kate ter Horst.

Lees meer

18sep

Opening tentoonstelling Facing Freedom

In 2019 en 2020 herdenken we in Nederland het beŽindigen van de Tweede Wereldoorlog. Op 31 augustus startte de landelijke viering van 75 jaar vrijheid. Stichting Dodenakkers.nl wil hier ook graag een bijdrage aan leveren en organiseert in samenwerking met Oorlogsmuseum Overloon de tentoonstelling Facing Freedom.

Lees meer

18sep

Vreemden in huis: Tini woonde samen met Duitsers, een jodin en Britten

In het huis van het gezin-Plompen in Valkenswaard zaten tijdens de oorlog Duitsers ingekwartierd: Hans en Karl. In hetzelfde huis zat later een Joodse vrouw ondergedoken. En zij was niet de laatste gast.

Lees meer

17sep

[VIDEO] Fotoverslag Liberation Task Force Basecamp in Son

De Liberation Task Force was vanmorgen vertrokken uit Valkenswaard om via onder andere Mierlo en Mierlo-Hout naar Son te rijden. Aldaar werd weer een kamp opgeslagen. Morgen zal de colonne verder rijden naar Groesbeek.

Lees meer