Laatste nieuws

23jan

Gastlessen in de Matrix over WOII: 'Waarom is die kerktoren kapot geschoten?’

ENGELEN - Dit jaar is het 75 jaar geleden dat Engelen en Bokhoven werd bevrijd van de Duitsers. Leerlingen van groep 7 en 8 luisterden aandachtig naar de verhalen over de oorlog van gastdocenten Frans Lucas en Kees van den Oord.

Lees meer

23jan

Stichting Liberation Museum Lochem zoekt donateurs | LochemsNieuws

LOCHEM – In 2020 is het 75 jaar geleden dat Nederland werd bevrijd. In Lochem is vorige week de Stichting Liberation Museum Lochem officieel opgericht. Een pand voor het museum is er ook al, maar nu gaan de initiatiefnemers eerst op zoek naar financiering. Er is onder meer een crowdfunding-actie gestart.

Lees meer

23jan

Schrijvers zoeken herinneringen aan bevrijding van Den Bosch

DEN BOCSH - Kaspar van Grinsven is met een aantal mede-schrijvers bezig met een boek over de Tweede Wereldoorlog en de bevrijding van Den Bosch. Voor die uitgave is het schrijfteam op zoek naar mensen die achtergrondinformatie kunnen verschaffen over een specifieke gebeurtenis die plaatsvond op 19 september 1944.

Lees meer

23jan

Gerrie Welbedacht krijgt onderscheiding voor verzetsacties

EDE - De 94-jarige Gerrie Welbedacht uit Amsterdam heeft op maandag de erepenning uit handen van Burgemeester Verhulst ontvangen. Het gemeentebestuur heeft Gerrie Welbedacht deze onderscheiding toegekend als blijk van grote waardering voor haar bijzondere verdiensten voor de Edese samenleving tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Lees meer

22jan

Verzetsman Jaap Rus (95) overleden

Verzetsheld Jaap Rus uit Vlissingen is overleden. Hij werd 95 jaar. Rus wordt gezien als de Zeeuwse Soldaat van Oranje, en kreeg voor zijn hulp aan onderduikers en spionagewerk het verzetsherdenkingskruis.

Lees meer

22jan

Wie bevrijdde Stramproy: Brigade Piron of toch de Engelsen?

Het einde van de Tweede Wereldoorlog mag dan wel 75 jaar achter ons liggen, de woordenstrijd om wie Stramproy heeft bevrijd, woedt nog volop. De Brigade Pi...

Lees meer