TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Heath, Reginald Frank

Dienstnummer:
115080/238264
Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

Reginald Frank Heath (238264) is waarschijnlijk de zelfde persoon als Anthony Eric Heath (115080) omdat op de aanbeveling voor deze onderscheiding beide namen worden vermeld.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Lieutenant-Colonel (Luitenant-kolonel)
Eenheid:
Inter-Services Liaison Department (ISLD), Secret Intelligence Service (SIS), Directorate of Military Intelligence (DMI), Imperial General Staff, War Office, British Government
Toegekend op:
15 november 1945
Aanbeveling:
Deze officier voegde zich in oktober 1940 bij het Inter-Services Liaison Department in Singapoer; zijn eerste taak bestond uit het herstel van onze relatie met Sectude, onze radiocontactman in Frans Indo China. Dit werd met succes bereikt in december 1940 in Saigon met als gevolg dat een netwerk van kustbewaking werd opgezet dat tot op heden zulke goede resultaten heeft opgeleverd.
Vervolgens bracht deze officier in 1941 bezoeken aan Bangkok met het doel het recruteren van agenten. Een tweede bezoek aan Saigon on Sectude in te lichten over de op handen zijnde Japanse invasie werd afgelegd net voor een dringende reis naar Alor Star om in Maleisië groepen met achtergebleven linkse rebellen samen te stellen. Deze poging mislukte door de snelle Japanse opmars en deze officier vertrok in januari 1942 vanuit Singapoer naar India.
Vanuit Calcutta ging hij naar Burma en in maart 1942 opende hij de Burmaweg voor de invasie van Thailand. Daarna werd de Kunming Post geopend.
Bij zijn terugkeer naar Calcutta kwam deze officier aan het hoofd van een organisatie die verantwoordelijk was voor al onze activiteiten in zuidoost Azië.
Gedurende zijn diensttijd bij deze organisatie heeft deze officier zich nooit ontzien en altijd grote bereidheid en energie getoond.
Officer of the Order of the British Empire (OBE)

Bronnen

Foto