TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Necki, Alexander

Geboortedatum:
1904
Nationaliteit:
Pools (1918-1939, IIe Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Podporucznik (2e Luitenant)
Eenheid:
5th Kresowa Field Park Company, 5th Kresowa Sapper (Engineer) Battalion, 5th Kresowa Rifle Division, Polish II Corps, Polish Armed Forces in the West
Toegekend op:
juni 1945
Aanbeveling:
Van 24 april tot 2 juni 1944 was 2nd Lieutenant Nęcki als commandant van het peloton monteurs bij Monte Cassino verantwoordelijk voor de reparatie van geborgen voertuigen van de hele divisie.
Hij voerde zijn taken uit onder voortdurend vijandelijk artillerievuur en door zijn toewijding en inspanningen werd gedurende de hele slag om Monte Cassino een voortdurende stroom voorraden over de smalle bergwegen gehandhaafd.
Tijdens de laatste stadia van de campagne in Italië volgde hij de gevechtstroepen en voerde alle noodzakelijke reparaties uit. Als automonteur trainde hij chauffeur-monteurs van eenheden van de 5 Kresowa divisie.
Gebruikmakend van zijn uitstekende technische kennis leverde hij efficiënt personeel aan de divisie.
Dankzij zijn vaardigheid en initiatief als technisch officier van HQ PEME, 5 Kresowa divisie, bereikten eenheden van de 5 Kresowa divisie PEME vanaf 10 februari 1945 een opmerkelijk hoog technisch peil.
Hij was ook vooral verantwoordelijk voor het verhogen van het peil van het onderhoud aan voertuigen.
Military Cross (MC)

Bronnen