TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Rogers, Norman Henry

Dienstnummer:
217940
Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

1 januari 1949: Lieutenant/Honorary Captain

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Temporary Captain (Tijdelijk Kapitein)
Eenheid:
K Section, Headquarters, 12th Infantry Brigade, 4th Infantry Division, British Army
Toegekend op:
14 oktober 1949
Aanbeveling:
Captain Rogers was officier bij de verbindingsdienst. Begin februari lag de brigade in Levadia, begin maart verhuisden we naar Khaikis, daarna naar Lamia en vandaar naar Amphilokaa in west Griekenland. Het werkgebied van de brigade strekte zich uit van Albanië in het noorden tot Delphi in de provincie Phocis waaronder het eiland Korfu, een afstand van 450 km. Tijdens de hele periode was in elke plaats bij aankomst de radio het enige communicatiemiddel. Capt. Rogers heeft geheel alleen, slechts met hulp van een andere officier het hele Griekse telefoon- en telegraafverkeer gereorganiseerd, heeft het personeeel gekleed, gevoed en vervoerd en honderden kilometers telefoonlijn gelegd. Het feit dat de lijnen regelmatig door Griekse dieven werden doorgeknipt en er meer dan 300 palen zijn verdwenen, heeft de ijver en de energie van deze officier niet in de weg gestaan.
Zelf legde hij vaak meer dan 160 km per dag af om Griekse en Britse lijnwerkers aan te moedigen en toezicht op ze te houden. Hij bouwde het radiostation in Kerkera op Korfu en in Preveza en tegen 31 mei was telefoonverkeer mogelijk tussen het brigadehoofdkwartier in Amphilokaa en alle delen in het werkgebied van de brigade en ook met Patras en Athene.
Capatain Rogers was niet tevreden met het alleen maar openen van telefoonverkeer en hij besteedde veel tijd aan het reorganiseren van de Griekse Post en Telegraafdienst in alle steden. Hij liet veel kantoren schilderen en schoonmaken en stelde in het algemeen alles in het werk om de Griekse Post en Telegraafdienst terug te brengen op het vooroorlogse niveau.

Bronnen

Foto