TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Jones, John

Dienstnummer:
231209
Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

Captain and Temporary Major John Jones diende als commandant van No.368 Krijgsgevangenkamp dat was gelegen op Sicilie en later Taranto.

Bevorderingen:
? Battery Sergeant Major
7 januari 1942: 2nd Lieutenant
31 oktober, 1946: Captain
31 oktober, 1953: Commission relinquished on completion of service and appointed as Honorary Major

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Temporary Major (Tijdelijk Majoor)
Eenheid:
Royal Regiment of Artillery
Toegekend op:
24 augustus 1944
Aanbeveling:
Deze officier heeft aanzienlijke ijver en initiatief getoond bij de uitvoering van taken die uitgingen boven de gewoonlijke middelen van het kamp. Op Sicilië moest hij op semi-permanente basis tot 6.000 krijgsgevangenen huisvesten en voeden in een kamp dat bedoeld was om slechts aan 2.000 man doorvoer faciliteiten te bieden. In Taranto kwam ongeveer een maand lang personeel aan in aantallen die de capaciteit van de doorgangskampen ver overschreden. Bovenop het normale werk van zijn krijgsgevangenenkamp dat in bedrijf was kreeg Major Jones tot taak met eigen middeleln 4 doorgangskampen te improviseren die 4.500 man konden huisvesten. Hoewel er zeer weing voorraden beschikbaar waren pakte hij de zaken opgewekt en efficënt aan en het was voornamelijk te danken aan zijn capaciteiten en geslaagde improvisatie dat de grote aantallen werden gehuisvest, gevoed en doorgestuurd naar hun bestemmingen. Hij heeft zich altijd bereid getoond elke taak op zich te nemen met een minimum aan hulp en zijn vindingrijkheid is altijd tot aanzienlijke steun geweest.
Member of the Order of the British Empire (MBE)
Toegekend op:
30 januari 1948
Medal for Long Service and Good Conduct (Army)

Bronnen

Foto