TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Jones, Archibald Donald

Overlijdensdatum:
23 september 1944
Begraven op:
Oorlogsgraven van het Gemenebest Oude Algemene Begraafplaats Wierden
Rij: A. Graf: Joint 12.
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Frederick sneuvelde op zaterdag 23 september 1944 t.g.v. een crash bij Wierden waarbij hij òf op weg was òf op de terugweg van een aanval met de Lancaster L.L. 914 op Münster (Duitsland) en hij werd daarna begraven op de alg. begraafplaats in Wierden. Enkele bemanningsleden werden daarna vermist: Pilot officer William Begg, RAF en zijn naam staat op the Runnymade Memorial in Engeland, panel 204, Sgt Eric Haskins, RAF en zijn naam staat op the Runnymade Memorial, panel 231, Flight Sgt Harold Herbert Joseph Bromley, RAF en zijn naam staat op the Runnymade Memorial, panel 216 en Sgt James Moreton, RAF en zijn naam staat ook op the Runnymade Memorial, panel 234.
En ook zijn van deze neergestorte bemanning begraven op de alg. begraafplaats in Wierden: The Canadian Pilot officer Timothy Harrington Row A Coll. 12 en Sgt Wilcock of the RAF Volunteer Reserve in Row A graf 13.
Hij diende bij the 9 Sqdn Royal Airforce Volunteer Reserve

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Bronnen

  • - Edwin van der Wolf

Foto