TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Brown, Harold Adrian

Dienstnummer:
126488
Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Flight Sergeant (Sergeant-vlieger)
Eenheid:
No. 35 (Madras Presidency) Squadron, Royal Air Force
Toegekend op:
29 mei 1942
Aanbeveling:
Sergeant Brown heeft veel operationele vluchten gemaakt. Op een nacht in april 1942, werd hij als gezagvoerder uitgestuurd voor een aanval op de Duitse marinebasis bij Trondheim. Gedurende deze vlucht van 2.200 km boven de Noordzee en bergachtig terrein toonde hij de grootst mogelijke vaardigheid en vliegkunst. Sergeant Brown zette zijn aanval door onder sterke vijandelijke tegenstand. Hij toonde dapperheid en koelbloedige vastberadenheid.
Distinguished Flying Medal (DFM)
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Flight Lieutenant (Kapitein-vlieger)
Eenheid:
No. 578 Squadron, Royal Air Force
Toegekend op:
2 januari 1945
Distinguished Service Order (DSO)
Aanbeveling:
Deze officier heeft een tweede operationel tour voltooid en veel zwaar verdedigde doelen in Duitsland aangevallen. Hij heeft voortdurend het hoogste niveau van bekwaamheid en dapperheid getoond, kwaliteiten die een inspiratie waren voor allen die met hem hebben gevlogen. Hij is een zeer efficiënt vluchtcommandant wiens goede leiding en onwankelbare plichtsbesef hebben bijgedragen aan de successen van de formatie waarover hij het bevel voert.

Bronnen

Foto