TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Timens, Herbert Johan

Geboortedatum:
8 april 1920 (Apeldoorn, Nederland)
Overlijdensdatum:
12 februari 1951 (Hoensong, Korea)
Begraven op:
Ereveld Verenigde Naties
Vak: 15. Rij: 3. Graf: 530.
Nationaliteit:
Nederlandse (1815-heden, Koninkrijk)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Koreaanse Oorlog (1950-1953)
Rang:
Res. kapitein
Eenheid:
Regt. van Heutsz
"Heeft zich in verband met vijandelijke actie door moedig en beleidvol optreden onderscheiden en daarmede het belang van het Koninkrijk gediend door als Veldprediker, zowel tijdens zijn diensttijd in INDONESIË als in KOREA, steeds de geestelijke verzorging van de militairen, ongeacht de moeilijke omstandigheden waarin hij daardoor kwam te verkeren, boven alles te doen gaan.

Daartoe in INDONESIË de parachutisten-training te volbrengen en zodoende in staat te zijn aan zijn geestelijke verzorging toevertrouwde parachutisten-onderdelen steeds te vergezellen.

Voorts door zich vrijwillig te melden als Veldprediker bij de oprichting van het Nederlands Detachement Verenigde Naties in KOREA omdat hij wist dat vele van hem reeds bekende militairen zich ook daarvoor hadden gemeld.

Vervolgens door in KOREA, waar de troep onder zeer moeilijke omstandigheden en in het bijzonder zware ontbering leefde, door zijn morele en geestelijke steun en leiding veel bij te dragen tot het handhaven van een hooggestemd moreel.

Aldus door grote persoonlijke opgewektheid gepaard aan bijzondere plichtsbetrachting bij de voortduring een voorbeeldig geestelijke verzorger te velde te zijn totdat hij bij het vervullen van zijn taak bij een overrompelende aanval van de vijand nabij HOENGSONG in KOREA op 12 Februari 1951 kwam te vallen."

Postuum toegekend
Kruis van Verdienste (KV)

Bronnen

Foto