TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Birtles, Ronald Boswell

Geboortedatum:
1916
Overlijdensdatum:
16 december 1941 (Shrewton-Wilstshire/Engeland, Verenigd Koninkrijk)
Begraven op:
Oorlogsgraven van het Gemenebest St. Lawrence Churchyard
Dienstnummer:
748413
Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

Ronald Boswell Birtles kwam op 16 december 1941 om het leven toen zijn Supermarine Spitfire Mk Vb AB977 crashte bij Shrewton.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Flight Sergeant (Sergeant-vlieger)
Eenheid:
No. 118 Squadron, Royal Air Force
Toegekend op:
19 december 1941
Aanbeveling:
Deze vlieger heeft deelgenomen aan veel beschietingen en verkenningen; hij heeft ook deelgenomen aan 3 aanvallen op vijandelijke scheepvaart en aan 4 op gronddoelen waarbij treinen, fabrieken en andere doelen werden aangevallen. In november 1941 tijdens een vlucht schakelde Sgt Birtles een luchtdoelkanon uit dat op zijn sectieleider schoot. Op de thuisvlucht werd een van zijn medepiloten boven zee neergeschoten en Sgt Birtles vloog met groot initiatief bijna op golftop hoogte en terwijl hij de stuurknuppel met zijn rechterhand bediende, maakte hij zijn eigen reddingsvlot los en bestuurde zijn vliegtuig zo knap dat hij erin slaagde het vlot binnen een paar meter van zijn in zee zwemmende kameraad te laten vallen. Sgt Birtles vloog toen door naar de basis die hij bereikte met zeer weinig brandstof in zijn tanks.
Distinguished Flying Medal (DFM)

Bronnen

Foto