TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Boetzelaer van Dubbeldam, Dirk Coenraad C. Baron

Geboortedatum:
23 mei 1901 (Dordrecht, Nederlands)
Overlijdensdatum:
3 oktober 1982 (Naarden, Nederland)
Nationaliteit:
Nederlandse (1815-heden, Koninkrijk)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Luitenant-kolonel (Luitenant-Kolonel)
Aanbeveling:
Baron van Boetzelaer kwam in België bij het 330 Civil Affairs Detachment tijdens de voorbereiding op de operaties in Nederland. In deze periode bleken zijn assistentie en advies betreffende Nederland van grote waarde voor het 330 Detachement en voor de staf Civil Affairs van 1 Corps.
Bij het begin van de operatie werd de Poolse pantserdivisie naar Breda gestuurd; hij vergezelde het 314 detachement en was vroeg in de stad, zogauw die was ingenomen nam hij de taken van Commissaris der Koningin bij het Nederlands militaire bestuur op zich.
Zijn werk in de begindagen van de bevrijding van de provincie Noord-Brabant was opmerkelijk en ik kan niet hoog genoeg opgeven over de loyale assistentie die hij de Britse troepen toen en in de volgende maanden verleende. Zijn zeer deskundige en toegewijde samenwerking was van de allergrootste waarde voor zowel de Britse troepen als voor zijn landgenoten.

Britse Koninklijke goedkeuring van 28 november 1945.
Verlof verleend to aannemen en dragen bij Koninklijk Besluit no. ? van 20 maart 1946.
Officer of the Order of the British Empire (OBE)

Bronnen

Foto

Thema's