TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Cruddas, Ralph Cyril

Geboortedatum:
1900
Overlijdensdatum:
1979
Dienstnummer:
647
Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

Ralph Cruddas diende tijdens de Tweede Wereldoorlog als bevelvoerend officier van 7th Battalion Oxfordshire & Buckinghamshire Light Infantry in 1941. Na de oorlog werd hij commandant van het district Cyrenaica in Libië. In 1946 werd hij commandant van de 133th Infantry Brigade en in 1951 werd hij benoemd tot commandant landstrijdkrachten in Hong Kong.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Major (Majoor)
Eenheid:
Duke of Cornwall's Light Infantry attached 7 Battalion Oxfordshire & Buckinghamshire Light Infantry
Toegekend op:
19 augustus 1943
Middle East (Egypt and Libya)
Distinguished Service Order (DSO)
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Temporary Lieutenant-Colonel (Tijdelijk Luitenant-Kolonel)
Eenheid:
Duke of Cornwall's Light Infantry posted to 7 Battalion Oxfordshire and Buckinghamshire Light Infantry
Toegekend op:
13 januari 1944
Aanbeveling:
Na de landing in de baai van Salerno bezette 7 Oxf & Bucks het gebied rond St. Lucia 8120, een sleutelpositie op de rechterflank van de divisie waar ze met voortdurende aanvallen te maken hadden. Om ongeveer 20:00 uur lanceerde de vijand een frontale aanval op de positie van het bataljon die vanaf rechts werd gesteund door artillerie en zwaar mitrailleurvuur. Vanwege de duisternis was de situatie in eerste instantie onduidelijk totdat werd vastgesteld dat de vijand op de linkerflank was doorgebroken en een gat had open gelaten.
Lt-col Cruddas leidde het artillerievuur op de Duitsers in het verzamelgebied en gaf heldere bevelen aan zijn compagnieën betreffende hun optreden tijdens de slag totdat om ongeveer middernacht de vijand gedwongen werd zich terug te trekken en de situatie hersteld werd door contact te maken tussen het front en het bataljon op links.
Het was hoofdzakelijk te danken aan de kalmte en het juiste inzicht van Lt-col Cruddas en de uitstekende manier waarop hij zijn bataljon aanvoerde dat een kritieke situatie werd voorkomen. Met zijn leiderschap inspireerde hij alle rangen en dat droeg aanzienlijk bij aan hun vasthoudendheid en vechtlust.

Tweede DSO toegekend als gesp.
WO 373/4/3
Distinguished Service Order (DSO)
Rang:
Major-General (Generaal-majoor)
Toegekend op:
1 juni 1953
Commander of the Order of the British Empire (CBE)

Bronnen

Foto