TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Coffin, Douglas George

Dienstnummer:
1768750
Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Private (Soldaat)
Eenheid:
129 Company Pioneer Corps
Toegekend op:
2 maart 1944
Aanbeveling:
Op 11 november 1942 werden in de Baai van Bougie troepen en bagage gelost van H.M.T. Cathay toen het schip twee keer door vijandelijke vliegtuigen werd aangevallen, het schip werd door twee bommen en mitrailleurvuur geraakt en uiteindelijk moest het worden verlaten. Private
Coffin, die op het sloependek was terwijl het schip dreigde te zinken leidde troepen en Laskaar matrozen in de reddingsboten en wees het personeel in de ronddrijvende boten op mannen die gevaar liepen te verdrinken omdat ze in zee vielen doordat de reddingslijnen wegbrandden, daarmee spaarde hij de levens van vele mannen. Later was hij persoonlijk verantwoordelijk voor het strijken van nog meer sloepen en stelde zo velen op andere dekken in staat door zich langs de lijnen te laten zakken, veilig in de boten te komen.
Hij bleef aan boord totdat er geen ander personeel was achtergebleven, daarna liet hij zichzelf langs een lijn in een sloep zakken. Met zijn actie stelde hij vele mannen in staat zich in veiligheid te brengen.
Gedurende de evacuatie van het schip toonde Pvt. Coffin uitzonderlijke moed en plichtsbesef met volledige minachting voor zijn eigen veiligheid.
British Empire Medal (BEM & EGM)

Bronnen

Foto