TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Hill, William Arthur

Dienstnummer:
6020904
Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

Voor de oorlog was William Hill electro onderhoudsmonteur. Hij werd op 15 maart 1940 opgeroepen voor militaire dienst en kwam bij het Essex Regiment.
Tijdens de oorlog was hij radiotelegrafist.Direct na de oorlog werd hij ontslagen.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Corporal (Korporaal)
Eenheid:
Force 133
Toegekend op:
4 januari 1945
Aanbeveling:
Cpl. Hill landde op 6 juli 43 op de Peloponesos en is sinds die datum toegevoegd geweest aan de militaire missie aldaar.
Gedurende zijn elf maanden durende verblijf in het land heeft hij onder grote moeilijkheden en met grote ontberingen gewerkt, zonder bescherming van de Andarte en vaak alleen. Bij veel gelegenheden moest hij in een schuilplaats werken terwijl de Duitsers naar hem en zijn radio zochten. Het meest opmerkelijke voorbeeld hiervan was op 26 mei 1944 in Dhouka.
In oktober 1943 werden Cpl. Hill en Major Andrewes in het dorp Pyrgaki door Duitse troepen verrast. Hoewel die vijandelijke troepen bij de ingang van het dorp stonden slaagde Cpl. Hill erin met zijn radio te ontsnappen.
Zijn werk is altijd van het hoogste niveau geweest en hij heeft een peil van opgewektheid gesteld dat altijd een voorbeeld is geweest voor de rest van de missie. Zijn gezondheid is nooit goed geweest maar ondanks dat weigerde hij te rusten.
Ik draag hem daarom voor voor toekenning van de Military Medal.
Karl Vere Barker-Benfield, Brig
Comd Force 133.

WO 373/78/413

British Empire Medal (BEM & EGM)

Bronnen

Foto