TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Dessing, George P.W. "Gerrit"

Geboortedatum:
27 januari 1910 (Naaldwijk, Nederland)
Overlijdensdatum:
28 september 1985 (Den Haag, Nederland)
Nationaliteit:
Nederlandse (1815-heden, Koninkrijk)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Tijd. res. 2e luitenant
Toegekend op:
2 mei 1953
Heeft zich door moedig optreden tegenover den vijand onderscheiden als agent van een geheime inlichtingen dienst, die hem in februari 1942 uitzond naar door de vijand bezet gebied, alwaar hij onder uiterst moeilijke omstandigheden een levensgevaarlijke taak had te vervullen. Vervolgens wist hij aan het gevaar van arrestatie te ontsnappen door uitwijken naar ZWITSERLAND, onder medeneming van voor hem bezwarend materiaal.

KB nr 33
Bronzen Kruis (BK)
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Tijd. res. 2e luitenant
Toegekend op:
2 mei 1953
Heeft zich in verband met vijandelijke actie door moedig en beleidvol optreden onderscheiden en daarmede het belang van het Koninkrijk gediend nadat hij, na zijn parachutering in Februari 1942, als agent van een geheime inlichtingendienst in NEDERLAND onder moeilijke omstandigheden een levensgevaarlijke taak had vervuld, en naar ZWITSERLAND was uitgeweken, zonder aarzelen en getracht naar ENGELAND te komen waarbij hij onderweg in FRANKRIJK werd gearresteerd, doch na twee weken wist te ontvluchten, en vervolgens via de Pyreneeen en Spaanse gevangenissen na zes maanden behouden in LONDEN arriveerde.

KB nr 33
Kruis van Verdienste (KV)

Bronnen

Foto