TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Roe, Victor Arthur

Geboortedatum:
1923 (Norwich/Norfolk, Groot-Brittannië)
Overlijdensdatum:
6 maart 1945
Begraven op:
Gedenkplaats Vermiste Vliegeniers Runnymede
Dienstnummer:
1813968
Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

Victor Roe werd ook voorgedragen voor het Franse Croix de Guerre maar dat werd blijkbaar niet toegekend. De aanbeveling luidt als volgt:
Warrant Officer Roe is een boordschutter met een uitmuntende staat van dienst. Zijn vastberadenheid bij het aanvallen van vijandelijke installaties installaties is voorbeeldig geweest en met zijn voorbeeld van enthousiasme heeft hij zijn collega schutters geïnspireerd. Een groot aantal bombardementsvluchten waaraan hij heeft deelgenomen was onderdeel van de bevrijding van Frankrijk.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Sergeant
Eenheid:
No. 35 (Madras Presidency) Squadron, Royal Air Force
Toegekend op:
13 juni 1944
Aanbeveling:
Op een nacht in mei 1944 was deze man staartschutter in een vliegtuig dat was uitgestuurd om een vijandelijk doel aan te vallen. Tijdens de operatie stuitten ze op een jager die met grote vasthoudendheid aanviel. De staartkoepel werd door de vijandelijke kogels getroffen en raakte buiten gebruik. Als gevolg daarvan werd Sergeant Roe bedekt met olie. Niettemin hield hij de aanvaller onder vuur die uiteindelijk in brand vloog. Deze man is een onbevreesd en toegewijd bemanningslid en hij heeft waardevolle prestaties geleverd.
Distinguished Flying Medal (DFM)
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Acting Warrant Officer (Waarnemend Vaandrig)
Eenheid:
No. 35 (Madras Presidency) Squadron, Royal Air Force
Toegekend op:
13 april 1945
Conspicuous Gallantry Medal (CGM)
Aanbeveling:
Sinds de toekenning van de Distinguished Flying Medal heeft Warrant Officer Roe aan een groot aantal operaties deelgenomen. Hij heeft zich bewezen als een zeer enthousiast en vaardig boordschutter en is met onverminderde vastberadenheid en moed door blijven vechten. Met zijn uitstekende staat van dienst en zijn onwankelbare plichtsbesef heeft deze dapper Warrant Officer een uitmuntend voorbeeld gesteld voor alle boordschutters.

Bronnen

Foto