TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Carter, Bernard Law

Dienstnummer:
990115
Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

Bernard Law Carter diende als Gunner bij de Royal Artillery en nadat hij tijdens de oorlog bij het 8ste leger in Noord-Afrika en op Sicilië had gediend, werd hij overgeplaatst naar het 74th Field Regiment, onderdeel van de 56th Infantry Brigade van de 49th West Riding Infantry Division, onderdeel van het Canadese 1st Corps waarmee hij deelnam aan de invasie van Frankrijk en de veldtocht in noordwest Europa waar hij fungeerde als chauffeur en seiner van een Forward Observing Officer.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Gunner (Soldaat)
Eenheid:
Royal Regiment of Artillery (Birmingham)
Toegekend op:
11 oktober 1945
Aanbeveling:
Gunner Carter is FOO verbindelaar en gedurende de hele campagne, met inbegrip van D-Day heeft hij zich bewezen als een uitstekend verbindingsman tijdens een aanval of onder vijandelijk vuur. Bij een gelegenheid bij Tilly-sur-Seulles, toen zijn FOO gerwond was geraakt, kreeg het peloton waarin hij zat bevel zich terug te trekken. Gunner Carter trok zich pas terug nadat hij naar de waarnemingspost was teruggekeeerd en zijn radio, model 18 had opgehaald. Bij veel gelegenheden tijdens de campagne werrkte hij diverse dagen achtereen onvermoeibaar onder zwaar mortier- en granaatvuur om de verbindingen in stand te houden en vaak was door zijn inspanningen, zijn OP officier in staat berichten door te geven en het geschut van het regiment te laten vuren toen alle alle andere communicatiemiddelen hadden gefaald. Tijdens de aanval op Arnhem op 12 en 13 april 1945 bevond Gunner Carter zich weer bij de voorste compagnie en door zijn plichtsbesef vormde zijn radio gedurende enkele uren de enige verbinding met de voorste compagnie, ondanks het feit dat hij bloot stond aan zwaar vuur van granaten en mortieren. Zijn opgewektheid onder zeer moeilijke omstandigehden is een voortdurende bron van inspiratie voor zijn medeverbindelaars en de infanterie die er bij diverse gelegenheden commantaar op hebben gegeven.

LG 37302/5001
Military Medal (MM)
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)

Met "8th ARMY"-gesp.
Africa Star

Bronnen

Foto