TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Bayley, William John

Dienstnummer:
129586
Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Sergeant
Eenheid:
Army Air Corps (Bradford-on-Avon)
Toegekend op:
27 januari 1944
Aanbeveling:
In juli 1943 was Sergeant Bayley eerste piloot van een Waco zweefvliegtuig dat was uitgestuurd voor een vlucht naar Sicilië. Gedurende de vlucht had hij te kampen met zeer slecht weer. Vijf uur lang was hij niet in staat zijn post te verlaten en vanwege de kracht van de wind werden zijn handen al gauw kapot geschuurd op de stuurknuppel van het toestel. Uiteindelijk maakte hij een prima landing op zee en hij zorgde onmiddellijk voor de veiligheid van zijn passagiers. Toen hij daar zeker van was dook hij het gezonken toestel in om wapens en uitrusting te redden en later zwom hij rond, zijn mannen op de vleugel van het toestel aanmoedigend totdat zij werden gered.
Gedurende deze moelijke periode toonde Sgt. Bayley grote moed en kracht, hij liet niets merken van de pijn of de moeilijkheden die hij had en met zijn opgewekte vertrouwen vormde hij een fraai voorbeeld voor allen.
Distinguished Flying Medal (DFM)

Bronnen

  • - Supplement to The London Gazette Issue 36349 published on the 25 January 1944
    - WW2Talk

Foto