TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Carrigan, John William "Jimmy"

Geboortedatum:
1924 (Brighton/Engeland, Groot-Brittannië)
Dienstnummer:
1807113, RAFVR
Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Sergeant
Eenheid:
No. 428 (Ghost) Squadron, Royal Canadian Air Force
Toegekend op:
16 juni 1944
Aanbeveling:
Deze officier heeft een operationele tour volbracht waarin hij heeft deelgenomen aan aanvallen op een veelheid aan doelen die van belang waren voor de oorlogsinspanningen van de vijand. Hij heeft voortdurend hoge kwaliteiten van vurigheid en vastberadenheid getoond en zijn bekwaamheid als werktuigkundige heeft een waardevolle rol gespeeld in de behaalde successen.
Tijdens een recente missie werd zijn toestel geraakt door kogels van een jager en raakte in brand. Kalm en vindingrijk hielp Sergeant Carrigan bij het blussen van de vlammen en assisteerde daarna bij het naar huis navigeren van het toestel naast het uitvoeren van zijn normale taken als werktuigkundige. Zijn steeds voorbeeldige optreden is zeer prijzenswaardig geweest.

Aanbeveling (20 mei 1944)
Sergeant Carrigan heeft veel operaties als werktuigkundige voltooid tegen doelen in Duitsland en Frankrijk waaronder Neurenberg, München, Berlijn, Mannheim, Hannover, Kassel en Caen naast het leggen van mijnen. Hij is altijd kalm en efficiënt gebleven in zijn werk, vaak onder zeer moeilijke omstandigheden. Zijn toestel is bij diverse gelegenheden aangevallen en in de nacht van 20 april 1944 raakte het in brand. Nadat hij had geholpen het vuur te blussen hielp hij andere bemanningsleden het toestel naar huis te navigeren naast het uitvoeren van zijn gebruikelijke taken. Tijdens de daaropvolgende noodlanding raakte Sgt. Carrigan ernstig gewond, hij liep een hersenschudding en snij- en schaafwonden op. Zijn doelmatigheid, zijn initiatief en zijn snelle actie zijn prijzenswaardig en ik vind hem een onmiddellijke toekennig van de Distinguished Flying Medal waard.
Distinguished Flying Medal (DFM)

Bronnen

  • - Public Record Office Air 2/9157
    - Fourth Supplement to The London Gazette of 13th June 1944, Issue 36566, dated 16th June 1944

Foto