TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Teply, Eddy

Dienstnummer:
37034984
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Staff Sergeant (Sergeant-majoor)
Eenheid:
Company L, 134th Infantry Regiment, 35th Infantry Division "Santa Fe", U.S. Army (Company L, 134th Infantry Regiment, 35th Infantry Division "Santa Fe", U.S. Army)
Staff Sergeant Eddy Teply, 37034984, Infantry, United States Army, wegens dapperheid in actie in de omgeving van **** (Achain) in Frankrijk op 13 november 1944. Terwijl het 3de peloton van Company L, 134th Infantry oprukte tegen vijandelijke stellingen bij *** (Achain) in Frankrijk kwam het bloot te staan aan geconcentreerd vuur van vier mitrailleurs waardoor de BARschutter werd gedood. Met volledige minachting voor het zware vijandelijke vuur pakte Sgt. Teply, de gids van het peloton, het wapen van zijn gevallen kameraad op, ging op de vijandelijke stelling af en schakelde twee van de vier mitrailleurs uit. Sgt. Teply raakte tijden deze actie zwaar gewond. Met zijn onverschrokken vastberadenheid en zijn opmerkelijke vurigheid stelde Sgt. Teply het peloton in staat de missie voort te zetten en strekken zijn aard en opleiding als soldaat tot hoge eer. Hij kwam in Nebraska in militaire dienst.

Headquarters 35th Infantry Division, General Orders No. 56 (12 december 1944).
Silver Star Medal (SSM)

Bronnen

Foto