TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Farley, Arley O.

Dienstnummer:
35254552
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Private 1st Class
Eenheid:
Headquarters Company, 1st Battalion, 504th Parachute Infantry Regiment, 82nd Airborne Division "All American", U.S. Army (Headquarters Company, 1st Battalion, 504th Parachute Infantry Regiment, 82nd Airborne Division "All-American", US Army)
De President van de Verenigde Staten, daartoe gemachtigd door het besluit van het Congres van 9 juli 1918, heeft het genoegen een Silver Star toe te kennen aan Private First Class Arley O. Farley (ASN: 35254552), United States Army, wegens dapperheid in actie, dienend bij het 504th Parachute Infantry Regiment, 82nd Airborne Division, in actie op 20 december 1944, bij *** in België.
Tijdens een aanval op deze hardnekkig verdedigde vijandelijke stad werd de voortgang van de compagnie op de rechterflank van het aanvallende bataljon opgehouden en dat werd vastgenageld door vuur van een 20 mm kanon, ondersteund door automatische wapens. Door dit vuur waren al vijf van de acht mitrailleurs van de eenheid uitgeschakeld. Zich realiserend dat een verder verlies aan vuurkracht van zijn eenheid rampzalig zou zijn kroop Private First Class Farley, een bazookaschutter, onder dit vuur naar een positie van waaruit hij effectief bazookavuur op het vijandelijke kanon kon leggen. Met volledige minachting voor zijn eigen veiligheid slaagde Pfc Farley erin een positie te bereiken van waaruit hij het kanon onder vuur kon nemen en vernietigen. Met deze dappere en onzelfzuchtige daad stelde hij zijn eenheid in staat de aanval op de vijandelijke MLR voort te zetten. Het plichtsbesef en het initiatief, betoond door Pfc Farley, kenmerkt de vechtlust en het karakter van de Amerikaanse parachute infanterist.

Headquarters, 82d Airborne Division, General Orders No. 31 (1945).
Voor actie die werd getoond op 20 december 1944, in Cheneux (gemeente Stoumont)/provincie Luik, België.

Silver Star Medal (SSM)

Bronnen

Foto