TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Hobbs, John W.

Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Major (Majoor der Mariniers)
Eenheid:
Marine Fighter Squadron 322
Aanbeveling:
Wegens heldendom en buitengewone prestaties in de lucht als piloot van een jager van Marine Fighter Squadron THREE HUNDRED TWENTY-TWO tijdens operaties tegen vijandelijke Japanse troepen boven de Ryukyueilanden van 7 to 28 mei 1945. Captain Hobbs, die in deze periode zijn 20ste missie voltooide, nam deel aan gevaarlijke oorlogspatrouilles en onderschepte vijandelijke vliegtuigen die onze installaties probeerden aan te vallen en daarmee droeg hij aanzienlijk bij aan het succes van zijn squadron. Captain Hobbs, een kundig leider en vlieger hield door zijn dappere plichtsbesef onder groot gevaar de beste tradities van de Amerikaanse Marine hoog.
Distinguished Flying Cross (DFC)
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)

Tweede Air Medal ontvangen in de vorm van een gouden ster te dragen op het lint van de eerste Air Medal.
Air Medal (AM)
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Captain (Kapitein der Mariniers)
Eenheid:
Marine Fighter Squadron 322
Aanbeveling:
Wegens waardevolle prestaties in de lucht als piloot van een jager en divisieleider van Marine Fighter Squadron THREE HUNDRED TWENTY-TWO tijdens operaties tegen vijandelijke Japanse troepen in de omgeving van Okinawa Shima, Nansei Shoto van 29 april tot 6 mei 1945. Captain Hobbs, die in deze periode zijn 15de missies voltooide voerde zijn divisie aan op gevaarlijke oorlogspatrouilles en op 6 mei trotseerde hij intens vijandelijk afweervuur bij het lanceren van een gedurfde aanval tegen Japanse installaties die de opmars van onze grondtroepen belemmerden. Door zijn kundigheid als leider en vlieger en zijn dappere plichtsbesef, verwoestte en beschadigde Captain Hobbs vele vijandeijke posities en hield daarmee de beste tradities van de Amerikaanse Marine hoog.
Air Medal (AM)

Bronnen

  • - DFC Citation
    - Third Air Medal citation
    - Confirmation Letter of DFC and Air Medal (3)

Foto