TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Jones, Geoffrey Patrick

    Overlijdensdatum:
    21 juni 1942
    Begraven op:
    Gedenkplaats Vermiste Vliegeniers Runnymede
    Dienstnummer:
    611027
    Nationaliteit:
    Britse (1801-heden, Koninkrijk)

    Biografie

    Geoffrey Jones, radiotelegrafist/boordschutter sneuvelde op 21 juni 1942 tijdens een aanval op Emden halverwege zijn tweede tour bij 10 Squadron – zijn Halifax verdween spoorloos. Geoffrey Jones, die 22 werd, wordt herdacht op het Runnymeade Memorial, paneel 75.

    Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

    Periode:
    Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
    Rang:
    Flight Sergeant (Sergeant-vlieger)
    Eenheid:
    No. 77 Squadron, Royal Air Force
    Toegekend op:
    18 juli 1941
    Aanbeveling:
    Deze vlieger heeft zich bewezen als een van de beste radiotelegrafisten die dit squadron ooit heeft gehad. Hij heeft deelgenomen aan 29 operationele vluchten met 232,3 vlieguren. Aangevallen doelen omvatten Berlijn (3), Turijn, Mannheim (4), Stettin, Duisburg, Keulen, Bordeaux, Wilhelmshafen, Meresburg, het Rijnland en de Kanaalhavens. Bij ten minste twee gelegenheden heeft deze N.C.O. met zijn opmerkelijke deskundigheid bij het verkrijgen van posities en koersen naar huis vanaf diverse stations in een redelijk korte tijd zijn toestel ervoor gespaard dat het moest worden verlaten. Hij heeft vertrouwen gewekt bij elke bemanning waarvan hij deel heeft uitgemaakt, niet alleen vanwege zijn deskundigheid maar ook vanwege zijn totale minachting voor vijandelijke acties en slechte weersomstandigheden. Hij heeft onveranderlijk grote moed en dapperheid tegenover de vijand getoond en ik beveel zonder aarzelen aan dat zijn fraaie staat van dienst wordt beloond met de toekenning van de D.F.M.
    Distinguished Flying Medal (DFM)

    Bronnen

    Foto