TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Garnett, Willie M.

Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Dienstnummer: 34263614.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Private (Soldaat)
Eenheid:
Medical Detachment, 31st Tank Battalion, 7th Armored Division "Lucky Seventh", U.S. Army (Medical Detachment, 31st Tank Battalion, 7th Armored Division "Lucky Seventh", U.S. Army)
Private Willie M. Garnett (Army Serial Number 34263614), Medical Detachment, 31st Tank Battalion, United States Army, wegens het zich hebben onderscheiden door heldhaftige prestaties in het kader van militaire operaties tegen een vijand van de Verenigde Staten van Amerika op 17 augustus 1944 in het gebied rond Chartres in Frankrijk. Tijdens de aanval op het zwaar versterkte Chartres volgde Pvt. Garnett de gevechtseenheden op de voet om maximale hulp aan de gewonden te verlenen. Zonder acht te slaan op zijn eigen veiligheid trok hij herhaaldelijk door vijandelijk gebied en zette zijn dappere inspanningen voort totdat alle mannen die medische behandeling nodig hadden van het terrein waren gehaald. De moed en het plichtsbesef van Pvt. Garnett strekken hem en de strijdkrachten tot de hoogste eer.

Headquarters, 7th Armored Division, General Orders No. 44 (10 september 1944).
Bronze Star  Medal (BSM)

Bronnen

Foto