TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Dunn, Sherman M.

Overlijdensdatum:
16 juni 2003
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Technical Sergeant (Sergeant)
Eenheid:
Company B, 7th Armored Infantry Battalion, 8th Armored Division "Thundering Herd", U.S. Army (Company B, 7th Armored Infantry Battalion, 8th Armored Division "Thundering Herd", U.S. Army)
Aan Sherman M. Dunn (37012988), Technical Sergeant, U.S. Army, wordt een Silver Star toegekend wegens dapperheid in actie tegen de vijand, dienend bij Company B, 7th Armored Infantry Battalion, 8th Armored Division tussen 25 en 27 januari 1945. In Nennig en in Berg in Duitsland nam Sergeant Dunn het bevel over het peloton over nadat de pelotonsleider gewond was geraakt en voerde het peloton op een betere manier aan. Hoewel hij tweemaal gewond raakte, weigerde Sgt. Dunn zich te laten afvoeren en bleef het peloton aanvoeren totdat de missie met succes was voltooid. De moed, het uithoudingsvermogen en het leiderschap van Sgt. Dunn vormde een inspiratie voor zijn mannen en een eerbetoon aan de hoge tradities van onze strijdkrachten. Woonplaats: Eugene, Oregon.

Headquarters, 8th Armored Division, General Orders No. 1 (8 februari 1945).
Silver Star Medal (SSM)

Bronnen

Foto