TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Fraley, Haskell

Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Dienstnummer: 35275229.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Corporal (Korporaal)
Eenheid:
Headquarters Company, 31st Tank Battalion, 7th Armored Division "Lucky Seventh", U.S. Army (Headquarters Company, 31st Tank Battalion, 7th Armored Division "Lucky Seventh", U.S. Army)
Corporal Haskell Fraley (Army Serial Number 35275229), Infantry, Headquarters Company, 31st Tank battalion, United States Army, wegens het zich hebben onderscheiden door waardevolle prestaties in het kader van militaire operaties tegen een vijand van de Verenigde Staten van Amerika op 27 augustus 1944 in de omgeving van Provins in Frankrijk. Bij het naderen van de stad stuitten de voorste elementen van een gevechtsgroep op felle tegenstand van goed opgesteld 88mm anti-tank geschut, bazooka’s en mortieren. Er werden vier tanks naar voren gestuurd om de geschutsstelling die de voortgang ophield op te sporen en uit te schakelen. Cpl. Fraley was schutter in een van de tanks die deze gevaarlijke missie kreeg opgedragen. Terwijl de tank dapper op de vijand in reed bediende hij zijn kanon en nam de vijandelijke opstelling effectief onder vuur. Zijn tank vernietigde een 88mm kanon en doodde en verwondde vele met bazooka’s bewapende infanteristen voor hij drie voltreffers kreeg en buiten gevecht werd gesteld. Cpl. Fraly ligt nu in het ziekenhuis als gevolg van dit treffen. De moed die hij toonde tijdens zijn aanval op een numerie sterkere vijand weerspiegelt de vechtlust die de Amerikaanse soldaat tot een zeer gevreesde tegenstander heeft gemaakt.

Headquarters, 7th Armored Division, General Orders No. 48 (14 september 1944).
Bronze Star  Medal (BSM)

Bronnen

Foto