TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Myrice, Clifford B.

Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Staff Sergeant (Sergeant-majoor)
Eenheid:
Company F, 253d Infantry Regiment, 63rd Infantry Division "Blood and Fire", U.S. Army (Company F, 253d Infantry Regiment, 63rd Infantry Division "Blood and Fire", U.S. Army)
Op aanwijzing van de President wordt het Distinguished Service Cross toegekend aan de volgende persoon: Clifford B. Myrice, Staff Sergeant, 35 835 207, Company F, 253rd Infantry Regiment, wegens uitzonderlijk heldendom in actie op 19 april 1945 in de omgeving van Michelbach in Duitsland. Toen zijn patrouille in open terrein werd vastgenageld door plotseling vuur van een vijandelijke mitrailleur en van infanteristen trok Staff Sergeant Myrice het vijandelijk vuur van de anderen weg door in een ravijn op de flank te duiken. Met zijn schutter bij zich werkte hij zich naast de vijand waar hij twee granaten in het mitrailleurnest gooide. Toen de vijand hierdoor niet werd verdreven bestormde hij onder een verwoestende regen van vuur het mitrailleurnest en schakelde de stelling met zijn geweer en bajonet uit. Door zijn onbevreesde en inspirerende actie werd de gevaarlijke versterking ingenomen en er werden zes vijanden gedood zonder verliezen aan onze kant. De voorbeeldige moed, het onbevreesde leiderschap en het plichtsbesef, getoond door S.Sgt. Myrice tijdens deze actie strekken hem tot grote eer en passen binnen de beste tradities van de strijdkrachten.

Headquarters, Seventh U.S. Army, General Orders No. 34 (30 januari 1946).
Distinguished Service Cross (DSC)

Bronnen

Foto