TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Duran, Shirley J.

Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
2nd Lieutenant (2e Luitenant)
Eenheid:
Company A, 81st Tank Battalion, 5th Armored Division "Victory", U.S. Army (Company A, 81st Tank Battalion, 5th Armored Division "Victory", U.S. Army)
Shirley J. Duran, 02005446, Second Lieutenant, Infantry, United States Army wegens dapperheid in actie in Duitsland op 2 april 1945.
Terwijl hij fungeerde als voorste dekking voor een pantsergroep, verkende 2nd. Lt. Duran een route door een stad toen zijn tank door twee vijandelijke tanks werd aangevallen. Door knappe inzet van zijn tank vernietigde hij beide vijandelijke tanks. Ondanks het feit dat hij gewond was geraakt toen zijn tank een voltreffer kreeg, klom 2nd Lt. Duran onmiddellijk op een andere en bleef zijn peloton aanvoeren; hij liet zich pas afvoeren nadat de missie was voltooid. Het dappere optreden en de minachting voor eigen veiligheid betoond door 2nd Lt. Duran passen binnen de hoogste tradities van de strijdkrachten. Hij kwam in Iowa in militaire dienst.

Headquarters, 5th Armored Divions, General Orders No. 18 (15 mei 1945).
Voor getoonde actie op 2 april 1945 in Sassenberg/Westfalen, Duitsland.
Silver Star Medal (SSM)

Bronnen

Foto