TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Rugh, Glenn E.

Dienstnummer:
01321952
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
2nd Lieutenant (2e Luitenant)
Eenheid:
Company I, 358th Infantry Regiment, 90th Infantry Division "Tough 'Ombres", U.S. Army (Company I, 358th Infantry Regiment, 90th Infantry Division "Tough 'Ombres", U.S. Army)
Second Lieutenant Glenn E. Rugh, 01321952, Company I, 358th Infantry, 90th Infantry
Division, United States Army, wegens uitzonderlijke heldenmoed in actie in het kader van militaire operaties tegen een gewapende vijand. Op 23 november 1944, tijdens een aanval op sterke vijandelijke posities bij Tettingen in Duitsland nam Lieutenant Rugh het commando over Company I, 358th Infantry over nadat de voormalige commandant gevallen was en voerde door intensief vuur de compagnie onbevreesd aan in een brutale bajonetaanval op ingegraven vijandelijke stellingen met als gevolg drie veroverde bunkers en 30 gevangenen.
De volgende dag onderscheidde hij zich nogmaals door moedig nog een aanval te leiden tegen de vijandelijke versterkingen en moedigde zijn mannen dusdanig aan dat zij 140 Duitsers gevangen namen en er 142 doodden. Tijdens die actie raakte hij zwaar gewond maar weigerde zich te laten afvoeren totdat hij zijn onderbevelhebber had ingelicht over de plannen voor het innemen van de stad.
Lt. Rugh’s opvallende moed, zijn dappere leiding en zijn heldhaftige plichtsbetrachting zijn een voorbeeld van de hoogste tradities van de strijdkrachten.

Headquarters, Third U.S. Army, General Orders No. 28 (1945).
Distinguished Service Cross (DSC)

Bronnen

Foto