TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Heaslip, John Leonard

Nationaliteit:
Canadese (1931-heden, Constitutionele Monarchie)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Lieutenant (1e Luitenant)
Eenheid:
22nd Canadian Field Ambulance, The North Shore (New Brunswick) Regiment, 8th Cdn. Infantry Brigade, 3rd Canadian Infantry Division, Canadian Army
Toegekend op:
31 augustus 1944
Aanbeveling:
In de morgen van 6 juni 1944 voerde Lieutenant Heaslip het bevel over een sectie van 22 Canadian Field Ambulance die aan land kwam met en ter ondersteuning van het North Shore (New Brunswick) Regiment voor de aanval op St. Aubin-sur-Mer. Direct na de landing was het noodzakelijk de gewonden te verzamelen en hen eerste hulp te verlenen. Het vijandelijke mortier- en mitrailleurvuur was zwaar en onophoudelijk. Lt. Heaslip verzamelde zijn sectie en leidde hun inspanningen de gewonden te verzamelen en onder te brengen in de weinige dekking die de strandmuur bood. Met volledige minachting voor eigen veiligheid ging hij herhaaldelijk naar de meest ongedekte plekken op het strand om eerste hulp te verlenen en de gewonden in dekking te brengen. Gedurende de hele aanval, totdat het North Shore (New Brunswick) Regiment het uiteindelijke doel bereikte, vormde deze officier door zijn moed, initiatief en leiderschap een inspiratie voor zijn mannen.

Supplement to the London Gazette, 31 August, 1944.
Military Cross (MC)

Bronnen

Foto